View Single Post
Eski 03-04-2007, 00:30   #4
murat dedecık
-

Giriş Tarihi: 17-10-2006
Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç'a Koruma Kurulları sorusu 13.03.07
13 Mart 2007

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı sayın Atilla KOÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Opr. Dr. Canan ARITMAN
İzmir Milletvekili

Kültür ve Turizm Bakanlığı kurul temsilcisi olarak atanmak üzere, Üniversitelerden (ismen) öğretim elemanı talep etmektedir.Şehir Planlama Ana bilim dallarında çalışan, ancak şehir plancısı olmayan üyelerin koruma kurullarına "şehir plancısı" üye kadrosundan atanması hukuken sakıncalı bir durumdur."Plan onama ve yapma" yetkilerine sahip değildirler. Bu tür üniversite akademik personelin durumu ile ilgili olarak;

1. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu yönetmeliği , 2002 yılında değiştirilmesine rağmen "şehir planlamacısı" lisans diplomasına sahip olmayan ve üniversitelerin şehircilik dallarında görevli ya da emekli herhangi beş öğretim üyesinin, yeter şart olarak getirilmesini, kurulların teknik kapasitesini zayıflatıcı bir etken olarak düşünüyor musunuz?
2. Kurulların üzerindeki siyasi baskıyı azaltmak amacıyla Yönetmeliğin değiştirilmesine rağmen bu baskının hala devam ettiğini düşünüyor musunuz?
3. Son dönemde, Bakanlık temsilcisi olarak, isme talep yöntemi ile; ne kadar "şehir plancısı" olmayan Bakanlık temsilcisi, Üniversiteler kanalıyla, yeni kurul üyeliklerine atanmış, kaç kurul üyesi görevinden alınmıştır?
4. İlgili Bakanlık temsilcilerinin, kurul içindeki sayısının , son dönem uygulamalarla artırılarak, "salt çoğunluğun" üzerinde olmasını demokratik buluyor musunuz?
5. Koruma Kurullarını siyasi baskılardan uzak tutmak adına kendi içlerinde özerk kurullar haline getirmeyi düşünüyor musunuz?
6. Şehir plancısı "lisans diploması" ve/veya Y.Ö.K tarafından onaylı bir "denklik" belgesine sahip olmayan, ilgili şehircilik anabilim dalında çalışan, Bakanlık temsilcisi olacak öğretim elemanları için; Kurul üyeliğine atama kriteri olarak, "lisans diploması"nın önşart olarak getirilmesi yönünde; Üniversitelerin ilgili Şehir Planlama Bölüm Başkanlıklarına bir genelge göndermeyi düşünüyor musunuz?

Geri

Bu web sitesi bir ytm hizmetidir.

murat dedecık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön