Merhaba Adnan Bey,
bir söz vardır. Bir müsibet bin nasihatten evladır derler. Hepimiz zaman zaman ilk acemiliklerimizde bir şekilde aceleciliğimiz korkumuz ön plana çıkar ve hata yaparız. Daha önce aynı konuda ne kadar bilgi verilmiş olursa olsun. Ama hatamızın cezasını çektiğimizde ise bir daha aynı hataya düşmeyiz. Keşke hiç olmasa ama oluyor işte. Bizim Ankaralı bir arkadaşımız vardı. O bu durumlarda şu sözü söylerdi. "Tecrube, hayatta yediğin kazıkların toplamına denir" derdi. Bu da akon arkadaşımıza bir tecrube olur inşallah. Bir daha aynı hataya düşmez. Bakın benimde şu an nergislerim, mis zambaklarım ve sümbüllerim var şu an. Ben bahçeye ektim hepsini. Nergislerim son kar yağmadan önce henüz topraktan yeni uç çıkarmaya başlamışlardı. Üzerine yine 20-30 cm kar yağdı. Şu an karın altındalar. Hiç umursamıyorum bile. Bu günlerde burada ayaz var ve hava sıcaklığı zaman zaman -10 u görüyor. Ancak sizin de dediğiniz gibi nergis, mis zambağı ve sümbüller soğuk iklim bitkileri. Zarar göreceklerini hiç sanmıyorum.
|