View Single Post
Eski 19-02-2012, 16:58   #832
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
[QUOTE=MeyveliTepe;913672]Verdiğiniz sözü tutmazdan önce .......[/I]" ibaresini okuyup okumadığınızı, b)10-20 USD ton ibaresinin nerede yazılı olduğunu görüp görmediğinizi belirtmenizi beklerdim,........... bir bütünlük teşkil etsin.

Sn Meyvelitepe çeşitli mesajlarımda uygun bir ifadelerle belirmeye çalışmama rağmen hala bu noktadamısınız. Pekala Görüp göreceğimizi aşağıda belirtelim daha açıkca

2006 yılında yayınlanmış (ki muhtemelen daha önceki yılların bilgilerine dayanıyordur) bir makaledeki yerli üretimin 10/20 USD bedelle satıldığını makale haricinde özellikle vurgalamamanız gerektiğini uygun bir ifade ile belirtmeye çalıştım ancak halen ısrar ediyorsunuz bu konuda.

783 no.lu aşağıdaki mesajımda uygun bir ifade ile
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
--------- Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı.

Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?

814 no.lu mesajınızda da aşağıdaki gibi de yazmışsınız;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
10-20 USD / ton nerede yazıyormuş, görebildiniz mi?
790 no.lu aşağıdaki mesajınızda da ; Alay ettiğimi sanıp, enerji ve zamanınızı içi dolu bir şey ile harcamak istediğinizi yazmıssınız,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?
kibited.jpg

Sn.Soilless, Alay mı ediyorsunuz, başka bir terslik mi var? Sanırım size herhangi bir şey yazmanın, hatta şurada söyle bir şey yazıyor demenin bir faydası olmayacak.

MTA'nın linkini vermiştim. O sitede ihracat bilgileri de var (2010 yılına ait). İhracat bedelini miktara bölerseniz ortalama seviyeyi de devlet kaynaklarından görmüş olurdunuz ama sanırım bunu söylemenin de bir anlamı yok. Bir çok şey yazdınız, ama hiç bir şey söylemediniz. Kendi adıma enerjimi ve zamanımı içi dolu bir şey ile harcamak isterim.

Sn Meyvelitepe tekrar ifade edeyim, uygun bir dille 2006 yılına ait makaledeki verileri özellikle ayrıca vurgulamayın dedim yani uygun bir ifade ile bunu yapmayın dedim, siz alay ettiğimi sanarak, son mesajınızda dahi 10/20 usd ton bedelle ihracat yapıldığını belirmeye halen devam ediyorsunuz,

Pekala o zaman madem bu kadar ısrar ettiniz ve de sizin ifadenizle zamanınızı içi dolu şeylerle harcamanız için size ihracat bedellerine ilişkin resmi bir adres vereyim.

TÜİK yani Türkiye istatistik kurumu ihracat ithalat raporu. Raporu içi dolu olsun diye;
1- Dilerseniz hem ihracat hem ithalatı aynı anda veya ayrı ayrı,
2- hem seçtiğiniz yılda hem de dilerseniz ay ve çeyrek bazında (Tavsiye ederim 2006 ve 2010 yılını özellikle sorgulayın
3- Ayrıca da FASIL bazında değil(yani bir malzeme ve benzerlerini örneğin TOPRAK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ gibi yani, kum, çakıl, kaoilin hepsini birden kapsar), direk kaolinin ham veya işlenmiş veya kağıtta kullanılmış ürün halini ayrı ayrı GTİP no larına göre yani elma ile armudu karıştırmadan sorgulayabilirsiniz.
4- HS ise Harmonize sistem demektir. Yani tüm dünyada o numarayı verirseniz aynı malzemenin o ürün çeşidinden bahsedersiniz.
5- Tavsiye ederim ve birazdan da örneklendireceğim, BU GTİP no.lu 25.07.00.80.0012.000 KAOLİN - ÖĞÜTÜLMÜŞ KAOLİNLİ Kaolin ile ilgili ihracat rakamlarına bakın. Çünkü bu işlenmiş kaolinin ihrac rakamlarını verecektir. İLGİNÇ bulacağınıza kesinlikle eminim.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön