View Single Post
Eski 19-02-2012, 16:50   #93
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Nasıl değerlendirebilirim ?

Bu sayfadaki bahçeme yaklaşık 1 km. uzaklıkla yine bir kooperatif içinde birbirine bitişik 2 parsellik bir bahçem var. Toplam 1.400 m2 kadar. Durum ve görünümü aşağıdaki gibi.

Üzerinde 10 kadar sedir, 1 mavi çam yine 10 kadar meyve ağacı var. Ancak, bu sayfadaki bahçemden dolayı fazla ilgilenemiyorum. Yabani ot mücadelesi için her sene 2 defa traktörle sürdürüp, bir iki defa da ağaçları sulamaktan başka zaman ayıramıyorum. Bu nedenle belki elden çıkarmayı da düşünüyorum.

2008 yılındaki durum
Name:  4.jpg
Views: 1385
Size:  32.6 KB

2011 yılındaki durumlar
Name:  1.jpg
Views: 1399
Size:  55.1 KB

Name:  2.jpg
Views: 1375
Size:  70.6 KB

Name:  3.jpg
Views: 1412
Size:  70.9 KB

Bir sene 30-40 m2 lik bir bölümüne domates, biber vs. diktik onunla bile başa çıkamadık.

Söz konusu bahçede ki boş alanlarda, fazla emek ve zaman istemeyecek şekilde ne yetiştirebilirim ?

Evelki sene ayrık otu dikeyim, yazın yeşil olsun, kışında çamurdan kurulurum diye düşündüm. Komşuların itiraz ve karşı çıkmaları nedeniyle vaz geçtim.

İlave ağaç dikmeyi düşünmüyorum. Fazla ve düzenli su istemeyen, çapa ilaç, gübre vs konuda bizi yormayacak şekilde ne tür çiçek, bitki, sebze önerebilirsiniz.

Kimi kıraç kavunu sık su sitemez dedi. Aradım sordum, ya da bir bilene rastlamadım. Kavunda su ister, çapa ister dediler.

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum...

Saygılarımla.

Düzenleyen s.serdar : 23-03-2012 saat 10:23 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön