Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
................. Ancak, kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta; 1 tatlı kaşığı keten tohumunu birden ağza alıp çiğnemeye çalışılmamalıdır. Kendi ağırlığının 7 katı su tutucu özelliğinden dolayı ağızda hemen şişer ve boğulma riski doğurabilir. Bu yüzden salata veya ekmek içine koyarak ve çiğnenerek tüketilmesini tavsiye ediyoruz.
Prof.Dr. KENAN DEMİRKOL
'Akll Beslenme'de: 'Omega-3'
|
Aynı özellik vücuda alındıktan sonra da devam eder. Bu yüzden keten tohumu tüketirken bolca su da tüketmek gerekir. Aksi halde kabızlık ve çok fazla tüketildiği hallerde seyrek de olsa barsakda şişmeye bağlı barsak tıkanması yapabilmektedir. Ayrıca taşıdığı fitoöstrojenler dolayısıyla fibrokistik göğüs yapısına sahip bayanlar tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.