View Single Post
Eski 18-02-2012, 13:41   #872
UtkuMun
Ağaçsever

UtkuMun's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2012
Pdf dosyaları eklenemiyor malesef ama ingilizce bilen arkadaşlar arzu ederseniz Australian Almonds - Almond Board Australia daki referansları inceleyebilirsiniz, anlatımı Amerika daki zirai birlik, komisyonlara göre çok daha temiz. Hangi ilacın ne zaman hangi hastalığa karşı kullanılması gerektiği fotoğraflı bir biçimde anlatılıyor, açıkcası ben kaynak larak çok beğendim ve birer yedeğini aldım dökümanların. (Not: Avustralya güney yarım kürede olması sebebiyle uygulamaların zamanlarıda ters oluyor normalde ama tarih vermek yerine mevsim mevsim anlatması dolayısı ile kaynakçadaki zamanlar aşağı yukarı anlaşılır özellikle Akdeniz ikliminde bulunan bölgelerimiz için. Avustralya'da Bademcilik iki bölgede yoğun olarak yapılıyor, Queensland ve Batı Avustralya, Queensland de tarım yapılan bölgeler iklim olarak Aydın, Muğla arası bir iklime sahip, Batı Avustralya ise sıcaklık bakımından Antalya gibi ama sıcaklıklar yaz aylarında biraz daha fazla ve kurak)
Normalde kafa karıştırmaması bakımından böyle bir kaynağı paylaşmazdım ama hakikaten hastalıkla mücadelede türkçe kaynaklar çok yetersiz malesef, işinize yarar umarım.

UtkuMun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön