View Single Post
Eski 18-02-2012, 10:18   #9683
fahriyee
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Sevgili maki ve katmer arkadaşım ellerinize sağlık, her zamanki gibi muhteşemler.
Sevgili katmer; daha önceki marketten aldığım menekşelerde biraz önce söylemiş olduğunuz tekniği uygulardım. Uzunca bir süre sonra ya problem olursa ya da saksı değiştirme kararı aldığım zaman yavaşça çıkarınca görürdüm ki topraklar birbirinden ayrı. Menekşem de yeni eklediğim toprağa hiç kök salmamış.
Bu ara önce çiçeği su dolu kaba oturtuyorum, toprağın iyice suyu çekmesini sağlıyorum. Toprağıyla beraber yavaşça çıkarıp köklere çok zarar vermeden toprağı uzaklaştırıyorum. Yeni toprak karışımına ve yine küçük bir saksıya ekiyorum. Hatta kendi saksısını steril edip ekiyor ve sera yapıyorum.
Açıklama yaptıktan sonra esas konu şu: Amacım benim söylediğim şekilde yapılsa daha iyidir demek değil. Aslında sizin söylediğiniz yöntem çok kolay, köklere zararsız, çiçekliyken bile aktarınca sıkıntı olmaz. Benimkinde su ve ısı ayarlaması yapılamazsa netice kök çürüğü.
Ben sizin söylediğinizi uyguladığım zaman nerede yanlış yapıyorum acaba?(en az 10 tane saksı değişimi yapılacak, nasıl bir yöntem uygulayacağıma karar vermek için soruyorum)

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön