Kabak zararlilariyla olan savasimi 4-0 kaybettim. 4 ayri donemde, 4 ayri yerde, 4 ayri yontem denedim, sonuc sifir.
Seneye bahcemi toparlayacagim ve kabaklari cam seraya alacagim, o zaman kurtulurum bundan. Bu yil kabak falan yok
Uzun suredir buralarda yokum ama bahcem hala yerinde. Su an sekiz aylik olan kizimin haziranda gelmesiyle bahce yavasladi ama en kotusu o telasin ustune gelen son 50 yilin en kotu kurakligi sebebiyle butun bahcem perisan oldu. Yine son 10 yilin en sicak kisini yasiyoruz, kasimda ektigim baklalarim bir turlu cosmadi, bakla vermedi havalar 15C altina dusmediginden.
DEnemek icin ektigim mor karnabahar, havuc, bezelye, pirasa, ispanak ne varsa yeserdi, subati bitirmede yemege basladik. O arada toprakta kalan salatalik tohumlari da costu simdi onlar filiz veriyor.
Yeniler deve gurese doymazmis, bu yil yine dizi dizi domates tohumlarini yesertiyorum yine. Gecen yil 1-2 hafta meyve yedik ondan sonra hepsi kavruldu. Cogu cins kucucuk meyveler yapti.
Tabii ben de acemilikle tam gunesin altina kurmusum sebze bahcelerini, ne kadar suladiysam kurtaramadim yanici gunesten. Gunesi cok seven Patlicanlar bile acilasti kuculdu. Ancak ekim ayinda kocaman, kocaman seker gibi patlicanlar yedik.
Bamya memleketiymis burasi onu ogrendik. Sicak vurdukca bamyalar costu, boyumu gectiler. Hala buzlukta paketlerce donmuslari duruyor.