Yazılarınızı ilgiyle okudum, paylaşımlarınız için teşekkür ederim. bende geçen seneki ilginç bir anımı anlatmak istedim. izmir/Göztepe'de sahil yolu tarafındaki pizza pizza isimli fastfoodun bahçesinin önündeki bir keçi boynuzuağacı ile ilgili maceram

. Geçen sene her sabah çıktığım sahil yürüyüşlerinin birinde, bu ağacın altında ilginç bir kütle gözüme çarptı. Toprak eşelenmiş azıcığı yukarı çıkmıştı, merakla yaklaşıp bir tahta çita ile dokusunu inceledim azcık bastırıp, sona refleks olarak sağıma soluma bakındım üzerini kapadım ve eve döndüm, Hilton otelinde aşçılık yapan ve haute cuisine e meraklı olan arkadaşımı arayıp sanırım aşırı büyük bir trüf mantarı keşfettim dedim, normalde bu cins/boyut trüf mantarlarının Avrupada, özellikle de Hırvatistan'ın Adriyatik kıyısında ve İtalya'da Po ovasının orta ve kuzey kısımlarında yetiştiğini biliyordum. hangi ağaçların olduğu ortamları tercih ettiğinide okmuştum yarım yamalak o yüzden biraz şaşırmıştım keçi boynuzu ağacının dibinde görünce. Mantarla ilgili bilgiye sahip birisi değilim sadece düzenli okuma alışkanlığımdan kaynaklı olarak,teknik bilgiden ziyade genel kültüre sahibim. Fiyatlarını üç aşağı beş yukarı bildiğim için pek bir heycanlanmıştım, öğleden sonra yanıma gelen arkadaşımla beraber gittim aynı noktaya oturduk pizzacıda yemek yedik, sonra çevrenin sakin olduğu bir an arkadaşa mantarı gösterdim (nasıl paranoyaktım bir görseniz) baktı, inceledi, o da şaşırdı. hemen kalkıp işyerime döndük. Napıcaksın dedi, biraz daha bekliycem arada bir inceleyip büyüyüp büyümediğine bakıcam dedim, sabaha kadar beraberdik o gün sabahleyin ben dayanamayıp gidip alıcam mantarı dedim. Kalktık gittik sabah 8 sularında. Bırakın mantarı tüm ağaç yerinde yoktu hatta artık olduğu yerde bir krater vardı -.-. Hala düşündükçe sinirlerim bozulur bunu.