View Single Post
Eski 16-02-2012, 20:04   #17
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UtkuMun Mesajı Göster
Siparişiniz elinie ulaştımı, ulaştıysa bir adetmi? Ebayden bende buldum satan birini on adetmiş ancak elinde kalmamış, ilginç bitki edinip incelemek lazım diye düşündüm elinize ulaştıysa ve fazla varsa birini satın alabilirim, esen kalın.
Merhaba,
Benim aldığım kişi bu kişiydi.(JABOTICABA SEEDLING! MAKES A GREAT BONSAI!! | eBay) ve yanlışlıkla Portekiz'e gitti ve sonrasında yine de ülkeme ulaştı;toplam 30 gün sürdü.1 bitki almıştım 3 tane hediye etmişti ancak maalesef galiba çalınmış;çalınmadıysa bile satıcıya birşey diyemem çünkü bir tanesinin parasını verdim elime 2 tane ulaştı.Tavsiye edebileceğim düzgün bir satıcı.Paketleme mükemmeldi;bitkilerin 30 gün sonra bile yeşil yapraklı çıkması ayrı bir güzeldi;hem de daha küçücük yetiştirme zevki de cabası.

Benim deneyimlerimden öğrendiğim uygun koşullarda her türlü bitkinin yetişebildiğidir.Örneğin fidansepeti(tohumsepetinin bir başlığı olması lazım )jaboticaba satıyordu ki bu da uygun şartlarda bu yarımkürede de yetiştirilebileceğinin göstergesidir.Misal,ben de ebayden getirdiğim Belize'yle özgü çok bilinmeyen bir bitki getirdim,6 aydır da büyütüyorum eh biraz zorluğu da var tabi.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön