Yazılanların büyük kısmını okudum, Sn. Odeh hayırlı olsun sanırım arazinizi Google Earth'te tespit ettim, güzel bir arazi. Bende Soma'nın az yukarısında set gölü kenarı bi araziye niyetlenmiştim, başkası daha hızlı davrandı

. Bu arada bu dökümanla alakalı değil ama bademle ilgili bir bilgimi paylaşmak istiyorum, Datça'da oturan bazı tanıdıklarım uygulamıştı bahsediceğim metodu, genelde ticari badem iletmelerinde yonca gibi bitkilerle toprak örtüleme yaparlar ancak bizimkiler yaban kekiğinin yayılmasını sağladılar ellerinden geldiğince. Hem arıcıların elmesini teşvik eden bir durum bu hemde kendiniz bal üretmek isterseniz balınızın kalitesini artırıcaktır. Yunanistan'daki ekonomik krizden ötürü Yunanistan adalarda yaşayan halka ödediği ada muhafiyetini kaldırdı diye biliyorum, Dünya'da kekik balı üretiminde (ki bu balın yüksek fiyatların döndüğü bir pazarı var) ilk sıralardaydı Yunanistan hatta pek çok sene en çok üretim Yunanistan'dan çıktı diye biliyorum, ada muhafiyetinin kalkması ada nüfuslarında negatif bir etki yaptı, saf kekik balı üretimi genelde ege adalarında yapılır bu bal üretiminde azalma olucaktır kuşkusuz, arzda azalma sonucu fiyatlar yükselicektir diye tahmin ediyorum. Konuyla doğrudan alakalı sayılmasada bademcilikle(badem veya narenciye işiyle büyük çapta uğraşan herkez bir noktada arılara merak salar herhal

uğraşanlara faydası olucağını düşündüğüm için paylaştım...