View Single Post
Eski 16-02-2012, 08:39   #110
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Duygu I. Mesajı Göster
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

Zavalli bitkinin uzerinde bugun bir unlu bit topakcigi daha gordum, hemen tum bitkiye sirkeli su karisimi puskurttum. Artik her gun isten eve geldigimde basindayim. Bazi yapraklari dokununca govdesinden ayriliyor, ve ust kisimlari kirilmak uzere. Ya sirkeden yandi, ya da ben temizleyene kadar bu boceklerden cok zarar gormustu. Ben bu bitkiye isim bile vermistim cok uzuldum bu hale gelmesine.

Diger tum bitkilerimden ayirdim, sukulentler sicagi seviyormus, kalorifere yaklastirdim.

Ben bu sukulenti aldigim ayni hafta benimle ayni ofiste calisan biri de almisti. Her masasinin onunden gectigimde, benim cicegim kocaman oldu onunkisi hala minik diye kendi kendime seviniyordum. Cagirdim ben bu bocekleri galiba.
Kalorifere yakın olmasının iyi fikir olmadığını düşünüyorum, biraz uzağa ve aydınlık yere almanızda yarar var. Duruladığınızdan bahsettiniz ama sirke de zarar vermiş olabilir. Unlu bit, genelde yaprakların gövdeye bağlı olduğu yerde bulunuyor, burada çok uzun süre kalırsa yaprak besinsiz kalıp düşüyor. Eğer unlu bitler fazla süre kalmadıysa yaprak dökülmesine neden olmazlar.

Her ihtimale karşılık bitkiyi başka yerde de dalından veya yaprağından (her bitkiye göre çoğalma biçimi değişir) çoğaltmayı deneyin ki buna bir şey olursa eliniz boş kalmasın.

İlaç için arapsabunu bulamadığınızı belirtmişsiniz, bunun yerine az miktarda elde yıkama için kullanılan sıvı bulaşık sabunu kullanabilirsiniz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön