View Single Post
Eski 15-02-2012, 11:04   #744
tua
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-01-2012
Öncelikle herkese merhaba

Uzun zamandır işlerimden dolayı siteyi takip edemedim. Kısaca Soruları Cevap vermeye çalışıyım.

Öncelikle Sn Pria

Leonardit tek başına asla çözülemez. Burada şuna dikkat etmek lazım benim anlatmaya çalıştığım konu çok ince bir nokta.

Leonardit + potasyum hidrooksit + su = humik asit
Leonardit tek başına toprağa kullanıldığında tek başınadan kastım şu potasyum hidrooksit olmadan. yani 15-15-15 ve ya potasyum nitrat la karıştırmak pek bir şey değiştirmiyor. Basit bir denemeyi hemen bir cam kavanozun içine 15-15-15 ve leonardit ekleyip saatlerce karıştıralım hiç bir şekilde çözünme olayının gerçekleşmediğini göreceksiniz. Leonartid 65 C sıcaklıkta potasyum hidrooksit ile tepkimeye sokulmadığı sürece çözünme gerçekleşmez.

Hatta potasyum hidrooksit ile çözerken bile ph 8 ile 10 arasında olması şarttır. Yoksa gene çözünemez.

Leonardit uzun ömürlüdür. Toprakta etkisi ve kalıcılığı uzundur.

Humik asit ise anlık etki gösteren toprağa değil bitkiye etki gösteren bir üründür.

Yani eğer siz o yıl ürününüzden iyi bir şekilde yararlanmak istiyorsanız her yıl humik asit düzenli olarak kış uygulamalarında, ekimle, dikimle beraber kullanacaksınız.

Leonardit toprak ıslah çalışmalarında size fayda sağlıyacaktır. bir kaç arkadaşında önerdiği gibi hayvan gübreleri ile karıştırılarak kullanılabilir. ama bunun oranı öle dekara 1 kilo değil aksine tonlarla ifade edilmelidir.

Leonardit kömürden daha değersiz bir üründür bu yüzden fiyat konusunda kömürü geçmemelidir.(toprak için demiyorum fiyat konusunda)

Gelelim kullanımı nasıl olmalı...

humik asit prospektüsünü inceledim

prospektüsler genelde kopyala yapıştır mantığı ile oluşturulur.
Burda kullandığınız humik asit içeriği çok önemlidir.

Ama ortalama bir değer verirsek

100 litre suya 1 litre humik asit koyup toprak uygulaması yapabilirsiniz. zaten humik asitler yaprak uygulaması yapılmaz. Bunu söylememe gerek yok sanırım.

1 lt su için 6 cc humik asit fazla değil 10 cc de olabilir. Ama uygulamalar mutlaka kök bölgesine yapılmalıdır.

Eğer yaprak uygulaması yaparsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Sn Safranlı
Öncelikle Leonardit yerine humik asit kullanın ama elimde leonardit var diyorsanız da kesinlikle dert etmenizi gerektiren bir şey yok uygulama hatası olmaz. Yapcağınız kompost için faydalı olur..

Saygılarımla;

tua Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön