View Single Post
Eski 14-02-2012, 16:15   #90
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
(Daha önce bahsedilmiş mi, formda aradım ama göremedim. Öyle ise bu mesajı daha sonra silerim)

İşte bu ! Bizler talep ettikçe, zararlı kimyasallarla doğayı, sağlığımızı, cebimizi eritmekten vazgeçtikçe üreticiler buna yöneleceklerdir. Ambalaj da çevreyle uyumlu olduğu zaman tamamdır.


Adana'da faaliyet gösteren CEO firması tarafından zeytinyağı ve defne yaprağından doğal olarak üretilen ve hiçbir kimyasal içermeyen atomize toz deterjanı, Dünya Buluş ve Patent Fuarında iki ödül aldı.

Almanya'nın Nürnberg Kenti'nde 30 ülkeden 780 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Buluş ve Patent Fuarı'nda, CEO Madencilik, Kağıt, Kimya, Endüstriyel Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından "New" markasıyla üretilen atomize toz deterjanı genel yarışma bölümünde Gümüş madalya kazandı. Ayrıca, ilk kez bu yıl verilen çevreye saygılı yerel buluşlar dalında da büyük özel ödüle layık görüldü.

Türk Patent Enstitüsü tarafından Türkiye'de "Yılın Buluşu" seçilen ve fuarda Türkiye'yi temsil etmesi kararlaştırılan 3 firmadan biri olan CEO Madencilik, Kağıt, Kimya, Endüstriyel Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Genel Müdürü ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ercan Karakaya, ürettikleri kimyasal içermeyen toz deterjan ile iki ödülü kazanmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Cenap Bülbün ve Osman Yavuz ortaklığında kurdukları firma tarafından ürettikleri toz deterjanın bir devrim niteliğinde olduğunu belirten Kimya Mühendisi Ercan Karakaya, "Kimyasal içerikli olanlardan daha etkin temizleme gücüne sahip deterjan, zeytinyağı ve defne yaprağından üretildiği için çamaşırlara ayrıca yumuşatıcı kullanmak da gerekmiyor" görüşünü dile getirdi.

Türkiye'de doğal ürünlere yatırım yapan, doğal sentetik içermeyen toz deterjan üreten ilk firma olduklarını vurgulayan Karakaya,"Yüzde 100 yerli hammadde kullanarak ülke kaynaklarını değerlendirerek büyük katma değer yaratacağız, hem döviz kaybından kurtulacağız, hem de yöre çiftçisini kalkındıracağız" diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana sanayi firmalarının dünya ve yurt ölçeğinde ödüller kazanmasının gurur verici olduğunu söyledi. Son yıllarda Adana sanayi firmalarının önemli buluşlara ve başarılara imza attığını vurgulayan Sürenkök, "Kent sanayisinde yaşanan olumlu gelişmeler, teknolojide ve kaliteli üretimde ulaştığı seviyeyi göstermektedir" dedi.

Sürenkök, bu yıl içerisinde Sunar Grubun "Sunar İnce Belli" ile "Ambalaj Ayyıldızları" yarışmasında Gümüş ödül, Sunar Mısır'ın gıda sektöründe; 'altın madalya' olarak nitelendirilen 'FAO Madalyası', CEO firmasının ise kimyasal içermeyen atomize toz deterjan deterjan ile Gümüş madalya ve özel ödül kazanmanın Adana sanayi için önemli başarı olduğunu kaydetti. (haberler.com)

(metro market ve Carfour da var)
Name:  NEWMATİK.jpg
Views: 2240
Size:  29.9 KB

En çok kullandığımız bulaşık ve çamaşır deterjanları. Bu ikisini doğal ürünlerden alırsak ve bunlar yaygınlaşırsa yeraltı suları çok daha az kirlenir....

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön