Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
2 dönüme 1 tonluk bidon yetmez. Yakında su da var bence 5 tonluk su bidonu seni rahatlatır.
Bidonu küçük su pompası_ benzinle çalışan_ alırsan _iyileri sanırım 800 tl. diğerleri 300-400 tl. gibi_ bağlarsın. İkilik su borusu döşerşen sana yeter. Bu plastik borular da 300 tl. gibi tutar. 6 top _100 er m. damlama borusu ve diğer sistemleriyle beraber 700,800 tl. gibi tutar. Tabii daha hesaplı bulabilirsin, araştırırsın...
Damlama sistemini tavsiye ederim çok rahat oluyor ve su tasarrufu sağlıyor.
Dilerim kenttin yorgunluğunu atabileceğin, zorunlu uğraşlarından bıktığında sığınabileceğin eşinle ve çocuğunla kaliteli keyifli zaman gecirebileceğini zehirsiz
birşeyler yetiştirebileceğin, mutlu olabileceğin hayallerine kavuşursun...
görüşmek üzere...
|
Aslına bakarsan Halil Abi 1 tonluk bidonu ben sadece sebzeler için düşünmüştüm ilk etapta. Ağaçları sulamayı gerektiğinde salma su ile ya da su pompası ile ben hallederim diye hesap ediyordum. Köy meydanında kaynayan su Pınarhisar Lüleburgaz hattından Ergeneye kadar gitmektedir. Genelde köyde su sorunu olmadığı için de kimsede damla sulama yok. Bu yüzden bilen birisi olarak ta size danışayım dedim Halil Abi. İşlerin gidişatına göre önümüzdeki aylarda karar veririm artık.
Senin geçen aylarda yaptığın liste gibi bir liste de bende var Halil Abi. Yapılanlar ve yapılacaklar gibi. Ben İstanbul'da. Köy Trakya'da. Çok zor olacak ama. İnşallah üstesinden gelirim.
Fikirlerin, yardımların için çok teşekkür ederim. Saygılarımla, görüşmek üzere...