View Single Post
Eski 12-02-2012, 21:23   #69
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sn Akhisarlı tekrar geldiğinizde görüşmek üzere. Umarım yakınlarda bir yer alırsınız da komşu oluruz

Hırsızlarla başınız dertte, bu duyguyu iyi bilirim.

Sanırım yaklaşık sekiz yıl önceydi, bahçeye geldiğimizde soyulduğumuzu anladık, epey eşya, malzemeyi alıp götürmüşler. İnceledikçe aldıklarının kırsalda kullanılabilecek olanlar olduğunu farkettik, işlerine yaramayacak bazı değerli eşyaları bırakmışlardı.

Çevrede yakınlardaki çobanlardan ve dışardan gelen bahçe çalışanlarından şüphelendim. Hemen jandarmaya giderek durumu anlattım. Oldukça yardımcı oldular. Yanıma iki jandarma alıp dağ, tepe çiftlikleri soruşturmaya başladık. Epey çiftlik gezdikten sonra çobanlardan biri fazla aramayın buraların hırsızı filança köyden şudur deyip adını verdi. Son çaremiz buraya bakmak oldu. Yanılmamış, adam evdeydi ve bizi görünce şüpheli hareketler yapmaya başladı, telaşlandı. Evin içini arayamazdık arama izni gerekiyordu, biz de bahçenin arka taraflarına ve kullanılmayan yakın bir ahıra baktık.

Evet, bizim kayıp eşyaların çoğu oradaydı. Niye çaldın diye sorduğumuzda, çalmadım çöplüğe atılmışladı, taşıdım getirdim dedi. Gülermisin, ağlarmısın. Karakol, savcılık derken bir akşam nezarette yattı, ertesi gün hep beraber mahkemeye çıktık. Aynı ifadeyi verdi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliyeden dışarı beraber çıktık. Karnım çok aç abi deyince bir de yemek ısmarladım. Peşini bırakmıyacağım, verdiğin hasar ne olacak deyince, abi bende para yok ama koyunlarım var istersen akşam üstü arabanla köyün girişinde çeşmenin yanına gel sana üç koyun vereyim dedi. Peki dedim, anlaştık.

Akşam yanıma bir arkadaş alıp sözleştiğimiz saatte gittik. Sözünde durdu, tam sözleştiğimiz saatte bize üç koyunu teslim etti. Verirkende abi sakın bunları kesmeyin, hamile bunlar galiba diye de tembihledi. Tamam deyip arabanın bagajına koyup döndük.

Yaklaşık 20 km. yolu geri dönüp koyunları ihtiyaç sahiplerine dağıttım. Ertesi gün tekrar bahçeye giderken yolda jandarmaları görünce tekrar teşekkür etmek için durdum. Sohbet ederken jardarma, abi bugünlerde buralarda hırsızlık çok arttı, senin bahçeden sonra daha dün güpe gündüz bir köylünün üç koyununu çalmışlar deyip bizim koyunları aldığımız köyün adını vermez mi. Bir anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne diyeyim ))

Neyse, hırsızımız bir başka vesileyle uzun zamandır içerde yatıyor da içimiz rahat. Buralarda başka bir hırsızlığa da şahit olmadım.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön