View Single Post
Eski 11-02-2012, 23:04   #726
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
İzmir yöresi için tohum çatlatma yani çimlendirme zamanıdır...

Önce pembe ve deşti domatesler... Ubyi de yetiştirilecek daha doğrusu denenecek...

Sn. Mr. Duran ve Sn. Tekin beye teşekkürler...

Eklenti 268660

Klorsuz su sirke oranı 9 a 1... Yani 9 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı sirke.

Burada 18 çay kaşığına karsılık 2 kaşık kullanıldı.


Sn. Aydın ve Sn. Turaya teşekkürler...

Eklenti 268659

Sn. Bahcedenn ve Sn. limon_sever e teşekkürler...

Eklenti 268661

tekrar teşekkürler

Sn Ömer bey e de teşekkürler.

Eklenti 268663

Bu uygulama baklagil tohumlarına yapılırsa kurtlanmayı önleyeceği de iddia ediliyor, denemek gerekiyor...

Bu tohumları yarın kurutacağım ve torfa ekeceğim.
demişim...

Name:  tohum cim.jpg
Views: 1508
Size:  41.7 KB

Sadece torftan yapabilirim, kabın tabanına klino koyacağım bu defa, çünkü geçen yıl Sn Selma Hanım tesadüfen böyle bir şey yapmıştı ve fidelerin kökleri klinoya adete yapışmıştı...

Name:  tohum cim (3).jpg
Views: 1470
Size:  49.9 KB

kökler klinoyu çok seviyordu...

Name:  tohum cim (5).jpg
Views: 1724
Size:  40.0 KB

Aslında tohumunu çatlaması, yani çimlenmesi için besine ve oksijene ihtiyacı yok.

Name:  tohum cim (6).JPG
Views: 1527
Size:  61.1 KB

Torf biraz ıslak ve klino da oldukca nemli olduğundan üzerine bir gün sonra su spreyleceğim. Şimdilik yeter...

Name:  tohum cim (7).JPG
Views: 1524
Size:  67.2 KB

Az tohum çatlatma işlemlerinde şeffaf kap kullanmak, suyun kontrolünü sağlıyor. Ne kadar su verdiğini görebiliyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön