Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
İzmir yöresi için tohum çatlatma yani çimlendirme zamanıdır...
Önce pembe ve deşti domatesler... Ubyi de yetiştirilecek daha doğrusu denenecek...
Sn. Mr. Duran ve Sn. Tekin beye teşekkürler...
Eklenti 268660
Klorsuz su sirke oranı 9 a 1... Yani 9 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı sirke.
Burada 18 çay kaşığına karsılık 2 kaşık kullanıldı.
Sn. Aydın ve Sn. Turaya teşekkürler...
Eklenti 268659
Sn. Bahcedenn ve Sn. limon_sever e teşekkürler...
Eklenti 268661
tekrar teşekkürler
Sn Ömer bey e de teşekkürler.
Eklenti 268663
Bu uygulama baklagil tohumlarına yapılırsa kurtlanmayı önleyeceği de iddia ediliyor, denemek gerekiyor...
Bu tohumları yarın kurutacağım ve torfa ekeceğim.
|
demişim...
Sadece torftan yapabilirim, kabın tabanına klino koyacağım bu defa, çünkü geçen yıl Sn Selma Hanım tesadüfen böyle bir şey yapmıştı ve fidelerin kökleri klinoya adete yapışmıştı...
kökler klinoyu çok seviyordu...
Aslında tohumunu çatlaması, yani çimlenmesi için besine ve oksijene ihtiyacı yok.
Torf biraz ıslak ve klino da oldukca nemli olduğundan üzerine bir gün sonra su spreyleceğim. Şimdilik yeter...
Az tohum çatlatma işlemlerinde şeffaf kap kullanmak, suyun kontrolünü sağlıyor. Ne kadar su verdiğini görebiliyorum.
