View Single Post
Eski 11-02-2012, 21:45   #1264
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram Mesajı Göster
Sevgili Hatice hanım,benim memoria yerinde sayıyor,uclarından çelik aldım.Hoya lacunosa bozuldu,çelikleride ölüyor,tutturamıyorum,hoya pubicalyx te bozulur gibi olunca hemen köklenmeye aldım,köklenince şimdi toprağa diktim,inşallah kurtulacak.Baharda hepsi kendine gelir belki.Sevgiler.
Sevgili Perihan hanım,
cevap biraz geç oldu biliyorum. Birkaç gündür fırtına nedeniyle internet bağlantısı kuramadım. Tam mesajı yazıyorum göndereceğim bakıyorum yine gitmiş net bağlantısı Bu Size cevaben 4. mesaj yazışım açıkcası, gönderemedim bir türlü. Benim gözlemlerimde bozulan hoyalarımda yani tecrübemi ve gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Saksı harcınızda Bahçe toprağı kullanmışsanız, Kış aylarındaki güneş eksikliği ve sulamadaki dengede şaşma anında bozulmayı birlikte getiriyor. Hoya lacunosa çok nazlı bir tür birazcık fazla su verin haftasında sinyal gönderiyor bozuluyorum diye Açıkçası benide zorlayan bir tür. Hoya pubicalyx birçok türe karşın çok dayanıklı. Umarım Baharla birlikte kendilerini toparlar hepsi. Kaybettiğiniz türler içinde üzülmeyin lütfen. Biliyorsunuz bende bunlardan fazlasıyla var çelik alacak kadar büyüdüler Artık Anaç konumundalar. Ayrıca birçok yedeğim var. Bahar yaklaşırken Size toprak karışımı ile birlikte Hoya lacunosayı yeniden gönderirim.
Emeğim boşa gitti çeliklendi diye de düşünmeyin yeterki hatalarımızı bilelim ki tekrarı yaşanmasın.
Yardımcı olabileceğim zamanlar aramaktan lütfen çekinmeyin... Bilmenizi isterim Sesinizi duymak Beni Mutlu eder Kederimizde Sevincimizde ortak olsun, Hoyalara Gönül vermiş Tüm Dostlarım için geçerli...
Sevgilerimle...

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön