Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek
Halil bey bir soru da ben sormak istiyorum
Benim ki gayet acemice ama yardım lazım işte.
Mesela fasulye, kiwano, börülce, salatalık gibi sarılıcılar ve domates, biber gibi sebzeler örneğin 5 litrelik su bidonlarında yetiştirilebilir mi? Bu bidon ve içindeki toprak bu bitkiler için yeterli olur mu?
Mesela Altın çilek için yeterli olmadığını biliyorum, yeri dar geliyor ona
Sizin gönderdiğiniz tohumları ektim ve bir çoğu çıkmaya başladı bile. Acele ettim galiba. Şimdi, bahçem olmadığı için yer sıkıntısı çekeceğim o yüzden soruyorum. Tohumları çıkmışken kaybetmek istemiyorum
Bu arada Sayın Tura dan gelen ve sizin gönderdiğiniz Bağrıbütün kavun tohumu 24 saatte çimlenerek bana göre rekor kırdı
Tekrar teşekkürlerimle.
|
5 lt. lik kaplarda fasulye, börülce, salatalık yetişir ve toprak da bir sezon için yeterli gelir. Ancak tek kök bırakılırsa iyi olur.
Kiwanoyu bilmiyorum. Ama 5 lt. kapta başlanır kaldırmayacağı anlaşılırsa kap büyütülebilir.
Altın çilek de 5 lt. lik kapta yetişir. Tek gövde bırakılır, alt dallar kesilir, koltuk alma yapılır ve iyi gübrelenirse yetişiyor. Ben bir tane yetiştirdim ama devamlı yan dalları budadım. Saksı harcını iyi hazırlamak gerekiyor.
Eğer saksı toprağı iyi hazırlanırsa ve iyi gübreleme yapılırsa bir çok bitki 5 lt. kapta yetişir diye düşünüyorum.