View Single Post
Eski 11-02-2012, 13:38   #336
menekşecibaba
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Sevgili ahmeter menekşeniz için üzüldüm. Evet menekşelerimiz soğuğu sevmiyor.Ama yalnış anlaşılma olmasın.Kış ve yaz 15 ila 25 C sıcaklık arası idealdir.Afrika menekşesi, ortalama 20-25 C sıcaklıkta tutulduğunda ışık da yeterli ise hızla gelişir ve çiçeklenir. Sıcaklık değişmeleri özellikle ısı düşmeleri, bitkide durgunluğa neden olur ve çiçeklenmeyi geciktirir. Bitki dinlenmeye geçer. Ortam sıcaklığı 13 C altına düşmemelidir.
Her bitkide olduğu gibi afrika menekşeleri de dinlenme dönemini yaşamalıdır.Benim yetiştirme ortamında sıcaklıklar 10 c lere kadar inebiliyor ve hiç kaybım da yok(Yalnız bu dönem sürekli olmamalı ve sulamayı da minimumda tutmak gerekli).Hatta ben bu dönemi bitkinin bağışıklığı için gerekli de görüyorum.Ama tabi bunu fazlada zorlamamak gerekiyor.Ani ısı farklarıda bitkide yapraklarda sertleşme , sararma bodurlaşma yapabiliyor ama bitki bu dönemi atlatıp ta bahar sıcaklarına ulaşınca adeta coşuyor ve daha dayanıklı oluyor.
Birde çok önemli bir husus dediğiniz gibi pencere kenarları afrika menekşeleri için ışık ve güneş ışığı için çok ideal ama aşırı sıcaklarda camla menekşe arasına mutlaka soğuğu kırıcı engeller koymak gerekiyor.
Saygılar sevgiler.

Düzenleyen menekşecibaba : 11-02-2012 saat 19:20 Neden: ilave
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön