Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi discovery35
Arkadaşlar, ben yıllardır fıstık çamı yetiştiriyorum. Uzmanlık alanım oldu artık. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; fıstık çamı tohumlarını (çam fıstıklarını) zımparalama, çatlatma vb. hiçbir işlemden geçirmeden filizlendirin lütfen. Emin olun ki, daha başarılı sonuç alacaksınız. O işlemler tohumun zarar görmesine ve filizlenmemesine neden olmakta ki zaten fıstık çamı kolay filizlenen bir tür. Aksi bilgilere kulak asmamanız dileğiyle.. Hoşçakalın..
|
Sayın Discovery35 merhaba,
eşimle fıstık çamı tohumlarını evde toprağa ektik ve bazıları artık 15 cm'ye ulaşmış durumdalar. Çoğunu birbirlerinden ayırıp ayrı saksılara diktik. Bir kısmı çürüdü (neden olduğunu artık biliyoruz), bir kısmı kurtuldu ve büyümeye devam ediyor. Bizim bilmediğimiz ve öğrenmek istediğimiz şu: evin sıcaklığında ve uyku haline girmediğini sandığımız bu çamları ne zaman dışarıda toprağa dikebiliriz. İkinci olarak bir kasa içinde yaklaşık 35 adet dokunmadığımız çam var. Onları dışarı dikemesek bile ayrı saksılara almak zorundayız. Bunu ne zaman yapabiliriz. Ve yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Bunu bilen başka arkadaşlar varsa ne olur yardım etsinler. Teşekkürler!