View Single Post
Eski 09-02-2012, 11:51   #1737
Pınarbaşılı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2012
Ailemize ait yaklaşık 13 dönümlük uslu ve ayvalık zeytini karışık olarak zeytinliğimiz var. Bende zeytin konusuna çok meraklı olduğum için 2011 sezonu için 1 adet zeytin toplama makinesi aldım. Benza marka çubuklu bir alet. Kullanımı gayet kolay. Uslu ağaçlarda yaprak dökme oranı çok az.Ancak ayvalık ağaçlarda yaprağı çok döküyor. Bazen ince dalları da kırıyor. Önümüzdeki sezon edremit ağaçların durumu nasıl olur bilemiyorum. Ancak çok büyük kolaylık yaratıyor. Hatta olursa bu yıl içn 2 adet daha bu aletlerden almayı planlıyorum.

Ancak tereddütte kaldığım konu şu. Bu aleti Trilye zeytinlerde kullanamıyorsun. Ağaç dallarını çok kırıyor.(birkaç deneme yaptım) Sizin bu konuda tecrübeleriniz ve bilginiz var mı acaba?

En iyi hasat makinesi hangisidir? dal sarsıcı, gavde sarsıcı gibi hasat makineleri olduğunu ineternet araştırmalarımda görüyorum. Trilye için hangi tarz hasat makinesini önerirsiniz?

Benim her koşulda bu gibi makinelere ihtiyacım var. Çünkü zeytin toplatmak için adam bulmak zor oluyor. Yevmiyeler bu bölgelerde biraz yüksek.

Pınarbaşılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön