Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.
Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor.
Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor.
Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda,
Şeklinde de bir yorumda bulunmuşum (
galiba Aliağa Ekspres'deki yazıyı forumda Halil bey duyurduğu için)
Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil.
Bilmiyorum, merak da etmiyorum. Karo seramik imalatıyla ilgili olsaydım belki açıp sorardım.
Güzel fikir. Soru şu ki, kim yapacak? Burası bir madencilik forumu olsaydı belki bu da tartışılırdı, ama değil. Neticede spekler belli. Bizler için kim, nasıl yaparsa yapsın, speklerden asla
taviz vermeden ve iyi fiyatla elde edilebilirlik önemli.