View Single Post
Eski 07-02-2012, 15:30   #5446
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Güler hanım merhabalar.

Forum gelen son mesajları okurken sayfanıza da yönlendirilmiş oldum.
Umarım siz ve eşiniz iyisinizdir.

Sayfanızda gezinirken uzman16'nın sorusunu gördüm. Haddim değil biliyorum, soru size yöneltilmiş, sizde gerekli bilgilendirmede bulunmuşsunuz.

İzin verirseniz bende sayfanızda, kendi deneyimimi paylaşayım dedim.

Piyasada omuzda taşımalı bu aletler markasına ve gücüne göre 100-350 TL fiyat aralığında satılıyor. Markalı bir şey alırsanız yedek parça temini ve tamir kolaylığı yaşarsınız. Motor gücünün en az 2000 wattan aşağı olmaması yararlı olur. Yoksa alet sık sık boğulma yapıyor ve topladıklarını torbaya atamayıp borusunda biriktiriyor. Ben aşağıdaki 3000 wattlık makineyi kullanıyorum.

Name:  yprktplm1.jpg
Views: 1264
Size:  12.2 KB

Türünün en pahalı modellerinden biri ama kampanyası olduğu bir dönemde oldukça iyi bir fiyata almıştım. Değil yaprağı, taşı toprağı bile topluyor benim makine. Şimdi daha yeni modelleri çıkmış, borusunun altına tekerlek koymuşlar. Sanırım bunlar daha kullanışlı. Ben yaprak toplamasını değil, daha çok üfleme özelliğini beğeniyorum.

Name:  yprkflm.jpg
Views: 1393
Size:  11.0 KB

Üfleyerek belirli alana topladığım yaprakları, tekerlek ayarı yükseltilmiş çim makinesi ile toplamak daha rahat oluyor ve yapraklar daha fazla parçalandığından daha az yer tutuyor.

Ayrıca üfleme özelliğini ben bazı değişik alanlarda da kullanıyorum. Çatı oluklarında ve tahliye borularında biriken yapraklar, çabuk kuruması gereken çamaşırlar, mangal temizliği, veranda ve yürüme yollarının biriken toz ve topraktan arındırılması, ve özellikle sonbaharın yaklaşması ile evin verandasına sığınan kara sinekleri kovalamak gibi.

Düzenleyen s.serdar : 07-02-2012 saat 20:59
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön