O zaman benim mayalar geldiklerinde de pek sağlıklı değilmiş.çünkü süt hiç olduğu gibi kalmadı hep kesilmiş süte dönüştü. Sağlıklı maya almak için ziraat fakültesine bir sormak lazım herhalde. Ben birde birşey daha soracağım. Kefir mayalarken cam kap kullanmak gerektiğini okumuştum, mayalara metal değmeyecek ve çeşme suyu değmeyecek.Tüm bunlara dikkat ediyorum , ama kavanozun ağzı sıkı kapalı mı olacak yoksa az hava alacağı şekilde aralık mı bırakılacak kapağı onu da öğrenmek istiyorum. Kefirden kefir mayalamak da sağlıklı mıdır? Pastörize günlük sütlerde problem yok da tetrapaklarda satılan sütlerdeki yararlı bakteriler öldüğü için yoğurt mayalanınca tutmuyor, kefir tutar mı? Eğer tutmuyorsa biz kefirimsi bişeyler içmişiz demektir

Çünkü sulu ayran kıvamında değildi genellikle. bu ara hazırları daha çok alıyoruz evdekilerde performans düşük.