View Single Post
Eski 06-02-2012, 20:50   #703
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
...
Yalnız uygulama hakkında benim açımdan eksik görünen bir bilgiyi rica edeceğim;

Forumun birçok yerinde seyreltik çözeltinin yüzde oranları verilmiş olsa da ağaç başına püskürtülmesi gereken çözelti miktarı belirlenmemiş. Çözelti içinde binde beş EtiDot67 olduğundan hareketle, üreticinin tavsiye ettiği doz 70 gr/ağaç olduğuna göre, bu dozu tutturmak için 14 lt/ağaç çözelti uygulamak gerekiyor. Çözeltinin içinde de %1 Gülleci Bulamacı olduğuna göre 140 ml/ağaç uygulama yapılmış olacaktır.,
Ağaç başı ilaç uygulaması benim de kafama basmıyor. Bir ağaçta hastalıktan şüpheleniyorsam daha çok, ağaç iyi ise daha az atabilmeliyim.

%1 gülleci bulamacı uygulamasının altına hiç düşmedik.

Yaptığınız kış uygulaması _ eğer zeytinlerde dal kanseri yoksa_ bence de uygun.

Ancak bahar ve yaz uygulamalarında _ yani zeytin kabuklu bit, meyve güvesi, zeytin uc zararlısı ve zeytin sineği için _ 100 lt. suya 2 kg a kadar gülleci bulamacı atılmalı.

Gülleci bulamacı oldukça ucuz bir ilaç olduğundan oranları yükseltmek maliyeti pek arttırmıyor.

Etidot67_ yani yüksek bor içeriği_ nin kış aylarında kullanılması çok doğru. Çünkü bor zeytinde, tane verecek salkım doğuşu sağlıyor.

Bu salkımlarda daha çok tane tutunması için saçma iriliğine geldiğinde _ yani çiçekten sonra_ bir ya da iki defa daha atılmalı...

Gülleci bulamacı uygulamasına geçmenize çok sevindim Mehmet bey. Sn denizakvaryumunun dediği gibi yani gülleci+etidot 67 ile bordo bulamacının papucunu dama atabilecek miyiz, bakalım.

Kolaylıklar diliyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön