View Single Post
Eski 06-02-2012, 16:16   #130
münevver
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Bamyaları sadece baş tarafları kesilir.
Sulu olmamalı.Bu nedenle başlarını kesmeden önce yıkamalı. Sonra patates kızartır gibi tavada kızartılır. Yalnız kızartırken karıştırmamak gerekir.Yoksa bamyalardan uzayan bir salgı çıkıyor. Karıştırmak yerine çatal batırıp tek tek çevrilir. Hepsi sade yağda kızardıktan sonra bir tabağa alınır.
Onlar tabakta beklerken tavaya ince ince soğan doğranır ve kavrulur. Buna ince kıyılmış domates eklenir. Bu sırada arzuya göre baharat eklenir.Domatesler iyice kavrulduktan sonra tabaktaki bamyaların üzerine dökülür..
Afiyet olsun..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön