View Single Post
Eski 06-02-2012, 15:34   #1732
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İNTEPE Mesajı Göster
sn.pınarbaşılı

fidan çukurlarını en iyi kepçe yardımıyla açtırabilirsiniz
hem hızlı, hem de istediğiniz genişlikte olurlar.Çalışan operatöre göre değişmekle birlikte saatte yaklaşık 40-45 adet civarında çukur açılabiliyor.
Ben 10 yıl önce fidanlık toprağımın tabanı biraz kist yapıda olduğu için Belediye kepçesine açtırmıştım çukurları..
Operatör işini bilen biriydi..

180 adet çukur açtık..çukurların eni 150 genişliği 150 derinliği ise 120 santim civarındaydı..
6 saatte açmış ve eski parayla 360 milyon vermiştim Belediye'ye..eğer 80x80 çukurları işçiyle açtırsaydım sanırım iki misli para çıkardı cebimden..

Sonra ovada çay boyundan mil toprak getirttim..Çukurdan çıkan toprakla karışım yaparak doldurduk ve fidanları 40-50 santim derinliğe dikerek ve fidanı yerleştirdiğimiz tabanın etrafına kümeler halinde 1.5 kilo triple ve 1.5 kilo da potasyum sülfat koyarak kapattık çukurları iyice..yüzeye yakın olarak yarımşar kilo da kalsiyum nitrat verdim (PH 5.5-6 olduğu için)..bundan sonrada enine ve boyuna 80-90 santim uzunluğundaki topuzlu tekli patlatmayla fidan aralarını 3 kez patlatma çektirdim..
Çok faydasını gördüm bunların..o kıraç toprakta çok güzel serpilip büyüdü fidanlarım..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön