View Single Post
Eski 06-02-2012, 15:15   #701
mehmetckc
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Gülleci Bulamacı + EtiDot67

Sayın Önen,

Çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Daha önce de bahsettiğim gibi, babamın sahip olduğu zeytinliğin işlerini yavaş yavaş üzerime almaktayım. Hepimizin özlemini duyduğu doğal yetişmiş ürün üretimi yolunda da sizleri model olarak görmekteyim. Buradan hareketle de babamın yıllardır süregelen bordo bulamacı uygulamasını bu sene terk ederek yerine Gülleci Bulamacını uygulamak niyetindeyim. İlk serumumuzu hazırlayıp, uygulamayı başlattım bile...

Yalnız uygulama hakkında benim açımdan eksik görünen bir bilgiyi rica edeceğim;

Forumun birçok yerinde seyreltik çözeltinin yüzde oranları verilmiş olsa da ağaç başına püskürtülmesi gereken çözelti miktarı belirlenmemiş. Çözelti içinde binde beş EtiDot67 olduğundan hareketle, üreticinin tavsiye ettiği doz 70 gr/ağaç olduğuna göre, bu dozu tutturmak için 14 lt/ağaç çözelti uygulamak gerekiyor. Çözeltinin içinde de %1 Gülleci Bulamacı olduğuna göre 140 ml/ağaç uygulama yapılmış olacaktır.

Bu doz ayarı da benim gibi 1.200 ağaç ile uğraşan birisi için 200 lt kapasiteli pulvarizatörü 84 defa doldurmak anlamına gelmektedir. Açıkçası ben bu işlemi pratik olarak uygulanabilir görmüyorum.

Kısa zamanda size ulaşabilme imkanım olmadığı için uygulamamı şu şekilde planladım;

%0,5 Gülleci Bulamacı + %0,5 EtiDot 67 çözeltisi ve 2 lt/ağaç uygulama. Bu şekilde 10 ml/ağaç Gülleci Bulamacı ve 10 gr/ağaç EtiDot67 ürünü vermiş oluyorum.

Acaba uygun gördüğünüz doz bu uygulamanın ne kadar dışındadır?

Müsaadenizle aşağıda serumun yapılışı ve pulvarizatörün resimlerini ekliyorum.

Saygılar,

Eklenen Resimler

mehmetckc Çevrimdışı   Başa Dön