View Single Post
Eski 06-02-2012, 08:35   #805
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KONYALI42 Mesajı Göster
Sayın tamtutulma engin tecrübelerinizi bizlere aktardığınız için çok teşekkür ederim. Dikmelerin yönünü nasıl tespit etmem gerek (güneş-eğim-bakı...) ? Liperlenen yerlere amerikalıların dikim yaptığı şekilde çukur açmadan sırt yapıp kürekle açılan çukurlara dikim yapsam nasıl olur? Teşekkür ederim.
Rica ederim; ne demek...

Tarlanızın eğimini öğrendik ama hangi yönden diğer tarafa eğim artıyor onu da bilmek gerekiyor. Eğer %5 eğim güneyden kuzeye doğru yükseliyorsa kare ; ya da dikdörtgen dikim yapılabilir. En temizi İl-İlçe Tarım Müdürlüğü'ne uğrayın. Bir konuşun, sanırım onlar size yardımcı olurlar.

Amerikan tarzı dikim ****** yapılabilir. Özellikle çok büyük arazilerde büyük kolaylık olur. O dikim şeklini bir sitede görmüştüm. sıkı bir ekip 3 saatte 3.000 dikme dikmişti. Ancak ben hep denediğim ve sonuç aldığım yöntemleri anlatıyorum. Teorik bilgi vererek alınabilecek olumsuz sonuçların sorumlusu olmak istemem. Yukarıda anlattığım yöntemler tamamen denediğim, sonuç aldığım, deneyimlerimle ortaya çıkardığım yöntemlerdir. Sırf kendi ellerimle 1.000 kadar dikme diktim ve tutturma yüzdem de hayli yüksek. Eğer dikmede bir sorun yoksa diktiğim fidan kolay kolay fire vermiyor. Tabi bunda en önemli etken benim " Sihirli ellerim" değil; izlediğim sağlıklı yöntemdir.

Saygılarımla...

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön