View Single Post
Eski 05-02-2012, 14:10   #98
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Elimdeki siklamen tohumlarını çimlendirmek istiyorum.
Aslında Eylül ayıydı sanırım, balkondaki saksıma tohumları serpmiş, sulamaya devam etmiştim, bir ay sonra da tohumlar çimlenmişti ama işte deprem olup da biz Van'dan gidince yavrucaklar susuz kalıp ölmüşler.

Şimdi kalan diğer kısım tohumu çimlendirmek istiyorum. Bu başlıkta çimlendirme ile ilgili bilgi bulacağımı sanmıştım ama birkaç mesaj hariç herkes siklamenin genel özelliklerinden ve satın aldıkları çiçeklerden bahsetmiş.

Şimdi ben bu mevsimde çimlendirme torfu doldurduğum bir saksıya tohumları attım, üzerlerine de hafifçe tekrar torftan koydum, spreyle nemlendirdim. Saksının üzerine de 5 lt.lik plastik su şişesini kesip sera gibi yaptım. Tohumları ektiğim oda penceredeki kırıktan dolayı serin bir oda, kalorifer sıcağından çiçekler olumsuz etkilenmesin diye kırığa müdahele etmedim. Dışarda da hava soğuk mu soğuk (-14, -15 akşamları, gündüz -3, -4) balkonu zaten düşünmedim.

Hani yanlış bir yöntem uygulamışsam vakit erkenken değiştireyim, bir bilenden tavsiyeler almak iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön