View Single Post
Eski 05-02-2012, 13:04   #1
yener.T
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Şakşuka ( Rumeli Usulü )

Şakşuka ( Rumeli Usulü )
Malzemeler :
* 3 patlıcan
* 3 Domates
* 3-4 Çarliston biber
* 2 Diş sarımsak
* Bir kase yoğurt
* Kızartmak için sıvı yağ ( Tercihen zeytinyağı )
* 4-5 dal maydanoz
* Bir tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz

Yapılışı :

* Patlıcanların kabukları soyulur.
* Küp küp doğranan patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, fazla yağları süzülür ve yayvan derince bir servis tabağına alınır.
* Bir kenarda iyice çırpılan yoğurt, üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara dökülür.
* Patlıcanlardan kalan kızartma yağında, toz şeker eklenip sarımsaklar ve tohum yatakları temizlenip ince kıyılmış biberler kavrulur.
* Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.
* Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.
* Sosun tuzu verilir.
* Bu domatesli sos, yoğurtlu patlıcanların üzerine gezdirilip en üste de çok az ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. — Afiyet olsun-

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön