View Single Post
Eski 04-02-2012, 20:11   #22
hk50
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Bahçede tek başına.
Bir zamanlar bu bahçenin tarımsal sulama suyu 6 m derinlikden 10 m çapında açık bir kuyudan çıkarılırdı.
Üç metre derinlikde içe doğru oyulmuş bir yer vardı buraya benzinle çalışan bir su moturu yerleşdirdik.Orayada basit bir merdivenle iner çıkardık.
Yine bir gün tek başıma motoru çalışdırıyımda elmaları sulayım dedim.Motorun yanına inip motoru çalışdırdım.Eğer oradan çabuçak çıkmazsan kesin gaz zehirlemesi olur.İlk başda motor tam gaz çalışır.Suyu aldımı gazı düşürmek lazım.Gaz düşmezse bir saatte çekeçeği suyu on dakikada bitirir. Gaz ayarına basit bir aparat yapıp alt tarafı yay üst tarafı parmak kalınlığında dört metre
uzunluğunda ipe bağladım.
Çektinmi motor hızlı çalışır.Bırakdınmı motor gazdan düşüp yavaş çalışırdı.
Motoru çalışdırdım.Hemen yukarı çıkıyım diye merdivenden iki basamak çıktımki merdiven basamağı kırıldı.İpe sarılayım dedim.İpin yukarı uçunu kovaya bağlamışım.İpi çeksem su dolu kova başımdan aşağı döküleçek,kovada kesin kafama değeçek.Aşağıda dursam zehirleneçeğim.Motor hızlı çalışdığı için su biteçek.Merdiveni tamir etmiye zaman yok.Motor istop etmiye kalksan Motorun olduğu yer zehirli gaz doldu.Kimsenin haberi yok.Al başına belayı.
Sonr Nemi oldu?
Yarı bayğın halde kırık merdivenden yukarı çıktım.Temiz havada bir az yatınça kendime geldim.Bildiğim bütün duaları okuyarak oradan ayrıldım.Motorda benzini bitene kadar çalışıp kendi kendine istop etmiş.
Saygılarımla.

Eklenen Resimler

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön