View Single Post
Eski 01-04-2007, 15:46   #34
FUSNUR
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
Bamyayı zeytinyağlı da severiz kuzu etli de .Zeytinyağlı yapıcaksak illaki koruklu olsun isteriz.Manisada, Aydında, pazarlarda bamya satılan tezgahların çoğunda koruk ta satılır.Pişme aşamasında bol domatesli bamyaya salkım halinde koruk ekler, yemeğimiz piştikten sonra bu koruğu içinden çıkarır öyle yeriz. Eğer koruk bulamadıysak bu sefer nar ekşisi kullanır ya da ekşi nar taneleri atarız içine.Vallahi yazarken bile ağzım sulandı Bu şekilde yemeyenler en güzel lezzetlerden biriyle tanışmamıştır bence

Kuzu etli bamyayı ya yaparız ama genelde kurusuna çok yakışıyor et. Kabul etmek gerekirse kuru bamya ile tazesi bambaşka, çok ayrı lezzetler.

Otu ,sebzeyi biz Egeliler çok iyi değerlendiriyor ve yapıyoruz diye etle aramız kötü demek te değildir bu Öyle olsaydı eğer Kuyu tandırı, Çömlek kebabı gibi damaklara kazandırdığımız lezzetler de olmazdı sanırım.Bence etin en güzel hali kuyu tandırıdır.Yani kısacası otu ot, eti et gibi yemeyi iyi biliriz

FUSNUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön