View Single Post
Eski 04-02-2012, 12:10   #253
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Tavşan konusunda tilki ve kurt varsa bu kadar çoğalmaz diyebilirsiniz ama anadolu köylüsünün yapısını biraz olsun bilen biri çok iyi bilir ki, çobanlar ya da kümes sahipleri hayvanlarını korumak için zehirli yem bırakıp (bu yöntemi asla tasvip etmiyorum) bu hayvanların soyuna ciddi zarar veriyor.
İlginçtir ama ilk kez sizinle aynı kanıdayım.

Alıntı:
Ayrıca tavşanın tek düşmanı tilki değildir, Avustralya'da hiç mi yırtıcı yaşamaz, dünyanın tek yaban köpeği dingolar Avustralya'da yaşıyor, ayrıca yırtıcı kuşlar?
Yırtıcı kuşlar konusunda emin olmadığım için yazmadım. Ancak 150 yıl önceki Avustralya'da Dindo ve timsah dışında yırtıcı hayvan yoktu. Kanguru nesli de sırf bu nedenle aşırı çoğalmaktadır.

"Tavşanın tek düşmanı tilkidir." demedim. Orayı yeniden ve anlayarak okursanız...

Alıntı:
Hadi tavşanı geçtim, domuz için aynı şeyi söyleyebilir misiniz? Yetişkin erkek domuzu kurt bile avlayamıyor.

Yeni Zelanda fotoğrafını, fotoğraf çarpıcı olduğu için ekledim. A.B.D.'de helikopter kiralayıp, terörist öldürür gibi sayısız domuz öldüren çiftçiler var.
Kurtlar, daha çok yavru, zayıf, yaşlı ve sakatlarını avlayarak domuz neslini dengede tutarlar. Ancak Profesyonel katiller ve bilinçsiz köylüler tarafından sayısı aşaırı azaltıldığı için şu anda domuz sayısında aşırı artış var.

Alıntı:
Beni çürütmek istiyorsanız, kurallara uygun avcılığın hayvan nesline zarar verdiğine dair bilimsel bir çalışma koyun ortaya. Hiçbir bilimsel veri koyamıyorsunuz, benim yazdıklarımda açık bularak çürütmeye çalışıyorsunuz ama olmuyor, olmuyor, olmuyor.
İnternette bu konuda sayısız belge bulabilirsiniz. Eklesek ne olacak ki, kafanızı kuma gömüyorsunuz, kimsenin dediğini anlamak istemiyorsunuz. Yalnızca kendi sözlerinizi dinliyorsunuz. Ben zaten avcıların yapılarını çok iyi bildiğimi, "Avcıların gözü önünde ayı iki ayırsanız ikna edemeyeceğimizi " önceki iletilerimde yazmıştım.

Çevreci bir sitenin yönetimi çok ilginçtir sizi kucağına oturttuyor, pışpışlıyor. Siz de son mesajlarınıza alenen görüldüğü gibi şımarık çocuk gibi iletiler ekliyor, gemi azıya alıp, pervasız, tuhaf şeyler yazıyorsunuz. Bu konuda yönetimin tavrını hiç doğru bulmuyorum.

Sizi çürütmek mi, sizi doğa çürütecek. O köhne düşünceler zaten çürüdü. Kral öldü ama kralcılar hala yaşıyor. Saddam öldü ama Saddamcılar hala yaşıyor.

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön