Merhabalar;
Geçen senelerde temin ettiğim tohumların hepsi çimlenmeden çürüdü.
Bu sene tekrar temin ettiğim;
- 3 adet P.Coccinea,
- 5 adet P.Mollisima,
- 5 adet P.Edulis (karışık),
- 3 adet P.Quadrangularis
tohumlarını bu ayın sonunda, ekmeyi düşünüyorum.
Çimlenme ortamı olarak; %50 cocopeat, %50 perlit karışımı
(STERİL) ile doldurulmuş kızarmış tavuk paketlemek için kullanılan plastik kapları, ya da üzeri streç film ile örtülü olacak şekilde plastik bardak kullanacağım
(Yine STERİL).
Tohumları, oda sıcaklığında olmak üzere sırasıyla;
- 6 saat Fungusit eriyiğinin içinde bekleteceğim.
- 48 saat portakal suyunda bırakacağım.
- Fungusit eriyiği ile duruladıktan sonra, çimlenme ortamına tohumların boyu kadar derinliğe ekeceğim.
Mini sera(lar)ı;
- Sabah güneşi alan,
- Gündüz devamlı aydınlık,
- 18 ile 20 derece sıcaklıkta
olan bir ortamda, çimlenene kadar muhafaza edeceğim.
Çimlenme olduktan sonra (umarım olur

), sera(lar)ın üzerindeki şeffaf örtüyü kaldıracağım. Bitkilerin toprağını, devamlı nemli (ıslak değil) olacak şekilde tercihen alttan sulamaya başlayacağım.
Bitkiler ikinci esas yapraklarını çıkardıktan sonra, 10 cm. çaplı saksılara alacağım. Bu saksıları da; sabah güneşi alan, gündüz devamlı aydınlık ve 18 ile 20 derece sıcaklıkta bulunan bir ortamda muhafaza edeceğim. Bitkileri, nemli olacak şekilde tercihen alttan sulamaya devam edeceğim. Bu dönemde, ayda iki defa olmak üzere dengeli bir gübre ile gübrelemeyi düşünüyorum.
Temmuz ayı başlarına kadar Karaman'da bu şekilde uygulama yaptıktan sonra, bitkileri Antalya'daki bahçeme dikmeyi düşünüyorum. Neden Temmuz'da? Çünkü ancak o zaman Antalya'ya gidebileceğim

.
Çarkıfelek tohumlarım için hazırladığım detaylı yetiştirme planım bu...
Arkadaşlar,
Bu planda;
atladığımı, yanlış ya da eksik yaptığımı düşündüğünüz bir uygulama var ise, lütfen beni uyarın.
Herkese kolay gelsin.