View Single Post
Eski 01-04-2007, 00:58   #45
derin
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Perlit gri renkli bir kayaç 800 C derecede fırınlandığında içindeki su uzaklaşıyor (su çıktıktan sonra beyaz renkli mısır patlağına benziyor) ve uzaklaşırken küçük gözenekler oluşturuyor. Kullanım alanı oldukça geniş plastik sanayisinden tutunda diş macunun içine kadar inşaat sektöründe ise yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor.

Nem tutma özelliği yanında nem oranını dengelemek açısından çok iyi sonuçlar veriyor gözenekleri arasındaki hava yalıtım için aynı gözenekler tarımda su tutma ve toprağı havalandırmak için kullanılıyor.

Oldukça hafiftir zaten hafif olmasa toprağı sıkar kökleri zedelerdi. Hafifliği sayesinde köklerin daha rahat hareket etmesini sağlıyor perlit toz haline getirilirse yani mikronize edilirse çok uçucu olan bir toz elde edilir mikronlarına göre paketlenir. Mikronize perlitin tarımda kullanılacağını hiç zannetmiyorum hem çok pahalı olur hemde özelliğini yerine getiremez, tarımda kullanılması için fındık büyüklüğünde olması gerekir.

En önemli kalsit yatakları Isparta, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Elazığ' dadır.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-04-2007 saat 08:38 Neden: Noktalama işaretleri, yazım kuralları, paragraf
derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön