(...) Son bölüm:
Özetlemek gerekirse;
İçinde bulunduğumuz ve yaşım gereği gördüğüm yıllar boyunca ben hiç dramatik bir mevsimsel değişme görmedim, yaşamadım. Dünyanın içinde bulunduğu koşullara uygun ve yavaş yavaş gelişen koşullar söz konusu... (memnun olmasak da böyle) Yani dramatik ağır kış koşulları asla söz konusu değildir.
Bir diğer nokta da; yabani hayvanların aciz duruma düşmesi idi. Böyle olmayacağı, en azından doğal ortamdaki hayvanlar için söz konusu dahi ol-A-mayacağını, acizliğin yabani hayatla ve buradaki canlılarla değil, olsa olsa Şişli ya da Çankaya ya da Karşıyaka'da sokağa atılmış bir köpek, kedi ya da kafesinden kaçmış bir kuş için geçerli olabileceğini ifade etmeye çalıştım. Bir başka deyişle, doğal ortamında hiç bir canlı aciz olamaz. Bu, doğaya aykırıdır, yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi...
Sonuç olarak; insandan bağımsız olarak yaşamlarını sürdüren yabani hayvanlara ekmek, havuç, tahıl vs.. götürmek, bunun da aciz duruma düşmüş hayvanları kurtarma adına yapılması olsa olsa (zorlama ve iyimser bir çıkarımla) çocukların hayvanlara karşı şefkat beslemesini sağlamaktan öteye götürülemez.
Saygılar,
|