Sayın MeyveliTepe,
Yazacak fırsat olmadı bir kaç gündür. Tavsiyeniz doğrultusunda bahar başında ürünün beyaz renkte olanı ile hem teras çatıyı hemde iç tavanları boyamak niyetindeyim. Son yazınızdan ürünün denemeye değer olduğu çıkmakta. Su bazlı bir ürünmüş bu sebepten içeride de kulllanmaktan çekinmeyeceğim.
(17 kg teneke için yaklaşık 200 TL. gibi bir fiat verilmişti. Malumat olarak ilave ediyorum.)
Tekrar teşekkürler.
Bu arada evin ısıtılması ile alakalı başka bir araştırma peşindeyim.
Banyoya hem elektrik hemde odun yakarak ısıtılabilen eski tarz termosifon koyduk. Bu termosifonu geçen haftaya kadar sadece elektrikle kullanabilmiştik çünkü borulardan tütme yapmaktaydı odun yakınca. Nihayet boruları halledebildim ve odun yaktım döküm ocağında. Çok güzel oldu. Tüm banyo ısındığı gibi evin arka tarafına da yansıdı sıcaklık ancak elektrikle kontrol altında olan su sıcaklığını, odun yakınca kontrol etmek güçleşti, bir kaç defa sıcak suyu boşa akıtarak derecenin 80 leri aşmasını önleyebildim.
Evde kalorifer için tesisat döşeli halde. Bir mühendis tanıdıkla konuştum, açık imbisat deposu ile termosifonu kalorifer tesisatına bağlayabileceğimi ve takılacak peteklere ısınacak suyun gönderilebileceğini alınacak bir iki önlem sonrası sistemin evin ısıtılmasına büyük katkı yapabileceğini öğrendim. Bu işi yapabilecek iyi bir tesisatçı usta aramaktayım. Becerebilirsem bu işi şömine yanında evde ikinci bir ısı kaynağı da yaratmış olacağım ki ısınma sorunu tamamıyla halledilmiş olacak tabii odun ikmali derdi biraz daha artacak...
|