Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma
Mezbahanede kesilen hiç bir hayvan zevk için kesilmiyor. Bizler zevk için hayvan öldürülmesine karşıyız. Kaldı ki burada yazan hiç bir avcının da et alamayacak kadar kötü ekonomik koşullara sahip olduklarını sanmıyorum. Sırf zevk ve hobi amacıyla hayvan öldürüyorlar ki buna karşıyız.
.
|
İşin püf noktası burada..
Şu karda kışta, özellikle tüm yabani hayvanların en çaresiz olduğu bir dönemde yurdun hemen her yerinde neredeyse tüm avcılar faaldir bence..
Bunun hakkaniyeti olamaz..
Ben şu karda kışta bu topiğe avlanmanın meziyetlerinden dem vuran arkadaşlardan
''...yahu..avın serbest olduğu dönemlerde ava çıktık..iyi güzel avlandık..etlerini yedik..bak şimdi kar kış..bizim avlayacağımız hayvanların en aciz, en aç, en korunmasız günleri..şimdi av değil merhamet,yardım zamanı..silahımızı bırakalım..alalım 3-5 kilo yem veya yiyecek..çıkalım avlandığımız sahalara..uygun yerlere yem bırakalım..'' diye bir mesaj yazmalarını çok bekledim..
Eğer böyle bir mesaj okuyabilseydim inanın avcı arkadaşlar lehine biraz daha olumlu düşünebilecektim..
Ama..maalesef yok böyle bir zarif davranış gösterebilen..
Avcı arkadaşlardan böyle bir jest göremediğimiz gibi, ben dahil, çevremizdeki aç çaresiz kuşları, hayvanları yemleyen bizleri dahi adeta ti'ye alan mesajlar yazıyorlar ki, üzülmemek elde değil..tabi..onlar adına..