View Single Post
Eski 31-01-2012, 16:25   #148
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
...Domuz faydalıdır, ancak ORMANDA. Peki domuz her zaman ormanda mı durur? tarlalara gelmez mi? GELİR! Ne yapmak lazım? Göçmek mi?

...
Peki..siz elinize torba alıp, ormanlara yayılıp, domuzların en doğal gıdası olan mantarları kilo kilo toplarken iyi de, yaşama alanına müdahale ettiğiniz domuzun da aç kalarak sizin bahçenizden besin tırtıklama hakkını niye çok görüyorsunuz?
Ben öyle köyler, öyle köylüler biliyorum ki; kırmızı çam mantarlarını traktör traktör toplarlar..

Yabani arıların ağaç kovuklarına yaptığı petek ballara göz dikip bunları piyasada bilmem kaç liraya satarken iyi de, ayıların sizin kovanlarınızdan birkaç petek bal tırtıklamasına niye göz yumamıyorsunuz?

İnsanoğlu çok bencil..herşeyin tek sahibi sanıyor kendini..

Ayı ve domuzların kendi doğal yaşam alanlarına müdahale etmeseniz, bu alanları orman katliamlarıyla daraltmasanız inanın ayılar ve domuzlar insanlardan çok daha adaletli olacaktır.Bana göre insanlar hayvanlardan çok daha vahşidir..Hayvanlar kendilerine zarar vereceğini sanmadıkça insana saldırmaz..ama insan keyif için zevk için saldırır..
Hem sonra..bahçenize domuz girecek diye illaki onu öldürmeniz gerekmez..yaparsınız bir çardak..gece beklersiniz..bağırıp çağırırsınız, teneke çalarsınız..bazen de havaya ateş edersiniz olur biter..

pria Çevrimdışı   Başa Dön