View Single Post
Eski 31-01-2012, 15:16   #141
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
En iyisi, devlet her yıl ruhsat parası diye topladığı üç-beş lirayı toplamaktan vazgeçmeli..yeni av-silah ruhsatı falan vermemeli..
Hatta bir toplumsal kampanya başlatılarak ''ben artık avcılıktan vazgeçiyorum'' diyenlerin silahını piyasa değerini ödeyerek almalı, köylere kesinlikle otobüsle-taksiyle gelen avcılar sokulmamalı, avcılık geçici olarak değil birkaç yıl yasaklanmalı, usulsüz-kaçak avcılara para değil, hapis cezası verilmeli,
avlaklar köy muhtarı ve ihtiyar heyetlerine zimmetlenmeli, muhtarlara zabıt tutma, mahkemeye verme, müsadere etme gibi çok geniş yetkiler verilmelidir..

Bakın..Marmara'da her limanda yüzlerce tekne sinek avlıyor artık..denizi bitirdik..
Karalar da bitmeden çok katı önlemler alınmalı..

O vurulan yaban hayvanlarında her vatandaş gibi benim de hakkım var..kimse vurduğu ava ''devlete üç kuruş para verdiği için'' kendi malı gibi bakamaz..bu çevre, bu doğa hepimizin..

Bu kadar avcıyı, bu kadar silahı taşıyamaz bu ülkenin doğası..

Dernek muhabbetine hiç girmiyorum..
Bu ülkede gerçekten dernek gibi dernekler olsa birçok şey olmazdı veya düzelirdi..

Devlet her avcının başına bir jandarma dikecek değil..
Dernekler otokontrol yapamıyor demek ki, bu katliamlar sürüp gidiyor..

Gerçi düşünmeden de edemiyorum..Görevini dört dörtlük yapmaya çalışan bir avcılık derneği başkanı da hayatını riske edebilir:

Trol çetesi kör etti !

Dernek dediğin böyle olmalı:
http://www.tarsusonline.com/usak/kar...i--h47516.html

pria Çevrimdışı   Başa Dön