View Single Post
Eski 31-01-2012, 14:46   #139
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bir avcı sitesinden itiraflar:

...Bir meraya 40 kişi giriyor limitler dahilinde 160 keklik vuruyorlar diyelim. ertesi gün aynı 40 kişi tekrar aynı avlağa giriyor. sıkıntı bu işte... Tamam birçok kişinin maddi durumu iyi olmayabilir ama aynı meraya 2 gün üstüste girmek bence avcılık değildir. düşününki temelli ankaranın meşhur avlaklarındandır. bu sezon açılışında o kadar kalabalıkmışki kalkan keklik kesinlikle yere konamıyormuş. Murat Sivaslı

...Bırakın 2 gün üst üsteyi Benim gördüğüm grup 2 hafta üst üste 2 şer gün aynı merayı avlamışlar. av ne yapsın, yasa ne yapsın.

İnsanda vicdan olacak. Ve adım gibi eminim ki limiti aşmayan bir tek avcısı yoktur bu grubun. gerisini sen düşün.
Fatih KANDEMİR

...Yine söylüyorum yine söylüyorum,bu dünyada bizim milletimizin bir eşi daha yoktur(her yönüyle),yapılan bir işin b..unu çıkartıncaya kadar uğraşmazsak,o gün gözümüze uyku girmez.Ahmet ÖZKAN

...günlük limitlerine de uyduklarını pek zannetmiyorum.gidip 3-4 alay kaldırdığımız avlaklarda 2 hafta sona kuşun tüyü bile kalmamıştı.çobana çiftçiye sorduğumuzda abi 2 otobüs geldi 3 minibüs geldi yaktılar burayı.Bu sene böyle geçer de seneye bomboş meralarla bizi başbaşa bırakan o 30-40 kişilik katliam birliklerinin epey kulaklarını çınlatacağımız kesin...

Hasan BAŞKARA

....hiç bir avcı iki,üç keklik için gitmez.Şimdi Allah rızası için herkez şapkasını önüne koysun zaten hava şartları düğünler sünnetler hastalık gibi mazeret sonucu ava kısıtlı günlerde gidebiliyorsun gittiğin günlerdede acısını çıkarıyorsun bu açık kimse kimseyi kandırmasın,
Kadir SARI

...Kızıyorum evet elimizden geldiğince misafirperverce davranmaya çalıştığımız Bursa, Yalova, İzmit, Adapazarı daha fazla bu bölgelerden gelen avcı arkadaşlarımız artık işi cıvıtmaya başladılar. Avla ve yoket politikası güdüyorlar resmen. Eskişehir avcısının buna tahammulü ve sabrı kalmadı.

Harun KURNAZ

...marmarada bitirdikleri gibi iç anadoluyuda bitirecekler hatta bitirdiler Hasan BAŞKARA

OTOBÜSLERLE AVA GİDİLMESİ YASAKLANMALI

Halil Bey..ülkemizde avcılığın profili budur..durum budur..ülkemizde avcılık falan yok, katliam vardır adeta..
Bir kez daha söylüyorum..avcılığı kuralına kanununa göre yapan kişi sayısı binde bir bile değildir..kimse kimseyi kandırmasın..
Halil Bey..siz şu karda kışta köylerde avcıların neler yaptığını en az benim kadar biliyorsunuz..Neden bunları gidip avcılık sitelerine yazmıyorsunuz diyorsunuz..Yazmaya gerek yok..avcı sitelerini azıcık dikkatlice okursanız zaten herşey tüm rezilliğiyle meydanda..

Hiç sitem etmeyin lütfen bana..yukarıda bir avcının dediği gibi biz millet olarak gerçekten herşeyin b.kunu çıkarana kadar uğraşırız..
İnsanlarda merhamet acıma duygusu tavan yapmadan bu katliamlar bitmez..

Maalesef ülkemizde dürüst, vasıflı, ideal avcı tipi milyonda birdir..
Kimse kimseyi parlak laflar ederek kandırmasın..
Avdan fazla avcı var bu ülkede..çoğunluğu da kalitesiz..gaddar..vicdansızdır bana göre..
Sn Pria,

işte biz ve bizim gibi düşünen avcılarda bunu düzeltmeye çalıyor. Bundan sadece siz mi rahatsızsınız, sanıyorsunuz.

Orman bakanlığına, Maliye bakanlığına, İçişleri bakanlığına her yıl_ yılda 3- 4 ay_ av yapmak için yüklü paralar ( vergiler) ödüyoruz.

Bu bakanlıklardan tek isteğimiz var; kaçak avcılığın önlenmesi için çalışmalar yapılması, Avcının bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve Sürdürülebilir Av ve Yaban hayatının yaşam geçirilmesi...

Bu Türkiye Avcılarının_ yüzlerce derneğin ve onlarca konferedasyonun _isteği...

Ama kıllarını bile _ göstermelik, bir kaç şova dönük kontrol dışında_ kıpırdatmıyorlar...

Sizce neden olabilir?

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön