Sayın Jezebel,
Yukarıdaki av fotoğrafı (128 numaralı mesajdaki) yasal izin ile yapılmış ise kesinlikle harika bir trofe bence!
Horoz, köpek dövüşleri av ve avcılık ile ilgisi olmayan konulardır. Hunharcadır.
Irak konusundaki düşüncenize katılıyorum. Özgürlük isteyen Iraklılardı ama demeden de edemiyorum... Çiçekle karşılamışlardı tecavüzcülerini... Kendi vatanlarına ihanet etmişlerdi.. Neyse bu çok ayrı bir konu...
Bir kuş ya da bir tavşan 100 mt uzaktan avlanılmaz. Çok büyük olasılıkla avcının farkına varmış ve kaçarlarken yivsiz tüfeklerle 100 metreden çok daha az mesafelerde avlanırlar. Ayrıca yasa gereği 1+1 yani 2 fişekten fazla kullanılmaz.
Kısaca söylemek gerekirse konu ile ilgili yanlış ve hatalı acıklı bilgiler vererek doğruyu örtüyorsunuz. Sui misal misal olmaz (Kötü örnek örnek olmaz)... İnsan öldürmek yanlış ya da günah diye nefs-i müdaafa yapmayacak mıyız? Sizin örnekleriniz bu yönde.
Hatalı uygulamalar nedeniyle doğru uygulayanları da linç edip ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Hepimiz silahlarımızı gömüp camın önünde güvercinlere ekmek verelim istiyorsunuz sanki...
Saydıklarınızı, sizin hayal dahi edemeyeceğiniz kadarını kendi hesabıma yapıyorum.
Merkez Av Komisyonunun kararlarına uyulduğu sürece av ve avcılık insanın doğanın hiç bilmediği yönlerini keşfetmesi, öğrenmesi ve kendini öz benliğini geliştirmesi için müthiş bir fırsattır. Elbette vicdan ve görgü en ön planda olmalıdır. Gerektiği kadarı, yeter.
İnsanlar arasında olumsuz farklar, hataları büyük olanlar olacaktır. Avcılar arasında da vardır. Bu ne tüm insanlığı karalamaya yeter ne de tüm avcılık faaliyetlerini...
Saygılarımla,