View Single Post
Eski 31-01-2012, 12:39   #1
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Turnera Ulmifolia (Sarı Kızılağaç)

Merhaba arkadaşlar,
Dün gerçekleştirdiğim İstanbul üniversitesi alfred Heilbronn Botanik bahçesinden kendime 30 tl 'ye bir Turnera Ulmifolia edindim.Profesörler evinde güzel mi güzel bir yemeğin ardından kar kış demeden ailemle gittik ve açıkçası pek bir güzeldi.İlginç bitkiler orada bizi selamlıyorlardı.Büyük muz ağacından tutun da yaprağını çok ilginç bulduğum çam ağacına kadar her tür bitki vardı ancak kar sebebiyle bahçeyi ve üst kısmı gezemedim.

Bu tür hakkında türkçe bilgi yok maalesef;ben de bitkinin adını torbaya koydukları kağıttan edindim.Bu bitki Passifloracae ailesine ait Meksika'ya özgü , spesifik olarak 0,762 m ye kadar ulaşan zayıf bir çalılık çeşidiymiş.Bütün bir sene çiçek açması mümkünmüş (çiçek uzunluğu :0,0635 m ) ve bir gün sonra soluyormuş Serada %25 gölgede bakılırmış.Tohumlar bahar ayında ekilirmiş.

İstanbul üniversitesi botanik bahçesinde bu bitkiden 2 büyük,pekçe de küçüğünden vardı.Oradaki türler saf türler ve gerçekten de türünün özelliğini yansıtır cinsten.Ancak oradakiler satarlar mı satmazlar mı,bunu burada belirtmem doğru mudur değil midir bilemiyorum.Tohumladığı zaman kesinlikle siz arkadaşlarıma da yollarım.

Ve gelelim benim sorularıma;galiba benim eve geldiğinde bir stres yaşadı,bunun için ne yapmak lazım.Saksısında bir kaç yonca var,kalsın mı koparayım mı ?
Sevgiler,saygılar

Moderatörlerden başlık adını Turnera Ulmifolia ( Sarı Kızılağaç) olarak değiştirilmelerini rica ediyorum.Ben değiştirebiliyor muyum bilemiyorum.


Düzenleyen Charlaux : 31-01-2012 saat 17:42 Neden: yazım hatası
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön