View Single Post
Eski 30-01-2012, 15:14   #254
Güzin Çakar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın Ünal Tonka, limonunuzun kesinlikle aşılanması gerekir. Bildiğim kadarıyla bütün narenciye türlerinde de aşıya gerek vardır. Sevgiler...

Mesajınızın gerisini okumamışım. Ben uzman değilim,kendi tecrübelerimi aktarayım. Çekirdekten yetiştirdiğim bir limonum vardı. Gayet sağlıklı olmasına rağmen limonunu görmedim.O zamanlar bilmiyordum. Aşı gerekliymiş, yaptıramadım. İsteyen birisine kocaman ağacımı verdim.

5-6 yıl önce aşılı minik bir limon aldım.Saksısını büyütmeden kendi de büyümedi.Daha doğrusu cılız bir şekilde uzadı. Saksıları kademeli büyüdükçe gövdesi de kalınlaştı.(Aşı için de parmak kalınlığına ulaşması gerekiyor). Çiçeklendiğinde çok hareket ettirirseniz, çiçeklerini döküyor. Havadar yeri, güneşi, sıcağı seviyor, rüzgarı sevmiyor.Benimkinde bahçe toprağı ve organik gübre karışımı var. Limon bağladığında ,bütün yaprakları sararıp dökülünce ,gübreyi az kullandığımı da öğrendim. Fazla kurcalamamak için şelat şeklinde gübreleyerek,demir takviyesi için saksısına birkaç küçük çivi ilave etmiştim.Sulama işini toprak kurudukça yapıyorum. İlk defa ,bu kış içeri almadım. Balkonda duruyor. Bu soğuklardan önce keyfi yerindeydi. İlk defa karşılaştığı bu soğukları atlatıp atlatamayacağını da beraber öğreneceğiz.

Daha tecrübeli arkadaşlardan yanıt gelirse sizin için daha yararlı olabilir.

Düzenleyen Güzin Çakar : 30-01-2012 saat 17:21 Neden: konu ekleme
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön