View Single Post
Eski 30-01-2012, 08:15   #122
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Önce ki mesajlarımda örnekler var, okumadınız sanırım.

Çok sayıda avcı tanıdım, bilinçsiz avlananı, farkında olmadan doğaya zarar vereni gördüm ama psikopat, sadist birini hiç tanımadım. Benim tanıdığım avcı arkadaşlarımın hepsi çok mert, karakteri düzgün, güvenilir insanlardı.

O bilimsel gerekçelerinizi açıklayında bizde öğrenelim ama sakın bilinçsiz avcılıktan bahsetmeyin. Zira ne ben ne de aklı başında kimse bilinçsiz kaçak avlananları savunmaz.

Mesela merak ediyorum, devletin koyduğu av kurallarına (av sezonunda avlanma, limitlere uyma vs.) uyulduğu halde nesli tehlikeye giren hayvan türü var mı? Varsa kaynak göstererek, bilimsel verilere dayalı ispatlarınızı beklerim.

Gerçi boşyere beklemeye gerek yok ya neyse.

Hayret şaşırdım bu düşüncenize. Genelde sizin gibi düşünen insanlar atıcılık dallarına da pek sıcak bakmazlar. Silah kötüdür yasaklanmalıdır, silahla spor olmaz deyip geçerler.

E nede olsa sizin tanıdıklarınız hep psikopat, sadist falanmış, belki ondandır.

Burada yanlışınız var, iyi araştırın, kurt populasyonu eskiye göre daha iyi durumda. Antalya Kaş'ta keçi çobanlığı yapan 64 yaşında bir amca, birkaç senedir keçilerini kurt kaptığını söylüyor. Hayatı boyunca kurt nedir bilmemiş.

Benzer hikayeleri Burdur, Isparta ve Antalya'nın başka yörelerinde de dinledim.

Ben kendi ahiret hayatımı düşünüyorum merak etmeyin, siz ahiret konusunda bu kadar hassassanız, kendi vereceğiniz hesabı düşünün.

Aşağıda ki linki de tekrar ekleyeyim.

Kuran'da av ve avclk...! - oltader.org Balk ve evre Dostlar Forum

Yukarıda yazmış olduğum cümlemi yeniden yazıyorum ve ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görüyorum.

"Avcıların büyük bölümü ile tartışmaya girmek çölde su aramakla eş değer. Tıpkı tarihteki peygamber mucizelerini inkar edenler gibi ne kadar bilimsel, haklı gerekçeler ileri sürerseniz sürün asla kabul etmez ve kendilerini haklı görürler."...

Türkiye'nin en büyük çevreci sitesinde hayvan öldürmenin üstün meziyetlerinin (!!!) methedile methedile bitirilememesi beni rahatsız ediyor. Sanırım yakında biri daha çıkıp "Ağaç kesmenin yararlarını ve dinen caizliğini." ağaçlar.net'te anlatan bir başlık açar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön