atatürk çiçeğime bir yardım eli :(
Yaklaşık 1.5 ay önce aldığım atatürk çiçeğimi oturma odasına koymuştum sonra soğuk seviyor diye salona alınca ani ısı değişimi karşısında (SANIRIM) böceklendi beyaz uçuşan kelebekler oluştu.Ben de artık bitkilerime musallat olupta onları bitinceye kadar yiyen bu böcekler karşısında bitkimi kendi ellerimle öldürme kararı alalı 2 sene oluyor ki (benide bitkilerimle yeyip bitiriyorlar) çok sinirlendim.hızla yerimden kalkıp araştırma yaptım ve müthiş bir karışım olan arap sabunu su ve sıvıyağ üçlüsünü bir araya getirip bitkimi resmen bu karışımla uzun uzun yıkadım.Sonuçta bitkim böceklerden kurtuldu ama yapraklarında ve gövdesinde bu karışım kaldı.bir müddet bitkim bu karışımdan dolayı parlak bir şekilde durdu heryeri yağ ve sabun kokuluydu.bu defa yağdan dolayımıdır yoksa doğal sebepten dolayımıdır yaprakları büzüşmeye ve koparak dökülmeye başlayınca bitkimi saksıdan söküp(yağdan dolayınefes alamıyor düşüncesiyle) sadece arap sabunlu su yaparak daldırıp çıkarıp,yavaş yavaş ovuşturarak bir güzel yıkadım.sonrada saksısına diktim ve can suyu verdim bir kaç gün "hadi sımsıkı sarıl hayata ,kambur durma ,yakışmıyor" diye dil döktükten sonra bitkim canlandı.Ancak ogünden beri gelişme yok dipten çıkan sürgünler kurudu yapraklarını döktü ve şuan bu halde.ne yapmalıyım yoksa ölüyor mu?
Düzenleyen sabırsız0606 : 30-01-2012 saat 02:30
Neden: ekleme
|