View Single Post
Eski 29-01-2012, 15:15   #396
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Teşekkür ederim sayın uzaylı, kendimin bir şeyler yapmasından büyük keyif ve haz alıyorum, güler ablamın güneş enerjimi görünce nasıl güldüğünü şaşırdığını bir görseydiniz sizde gülerdiniz.

Bahçem biraz küçük olduğu için bazı şeylerin maliyetleri de yüksek geliyor (değmez) bende daha ucuza mal aderek aynı işi görüyorum kendim yaptığım için de oldukça keyif alıyorum, ceviz soyma makinamın görücüleri bitmiyor ille görelim bizde yapalım (görümlük mü istesem acaba)
Keza ilaçlama makinam da öyle, koca traktörle çalıştırılan pompayı bir motor bağlayarak aynı işi görür duruma getirdim ve her zaman elimin altında sök bağla getir götür yok, koy ilacı çek ipi yeri göğü duman yapsın.

Küçük bahçeler için ilaçlama motorları var fakat 1.5-2 bin tl, basınçlarıda az, ben bin tl ye mal ettim ama basıncı 50 bar tankı 400 litre ağaçlarım büyüdükce 400 litrelik tank anca yetecek, ilaçlama zamanı kısıtlı akşam üstü bir saatlik bir zaman 100-200 litrelik tanklar yetmiyecek ilaç bitti git suyu doldur ilacı yap derken hava kararıyor iş yarım ertesi güne kalıyor, bu şekilde başladımmı hem bitireceğim hem elde etmiş olduğum basıncla ağaçların en tepelerine ve yapraklarının altını üstünü ilaçlamam daha iyi olacak.

Alıntı:
İki gündür eşim de, ben de inceliyoruz. Eşimi inceledikçe, aldı bir heyecan..
Dünyalıya fazla takip ettirme sonra seni geçer benden söylemesi lilium dediydi dersin sonra.

Sizlerede kolaylıklar doğa sevginizin hiç bitmemesini dilerim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön