View Single Post
Eski 29-01-2012, 10:50   #207
Mustafa Abdal
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nabersin Mesajı Göster
cok üzgünüm resimdeki arap sacimin acik renklisi tamamen kurudu, ortadakinde 2- 3 dal var can cekisiyor koyu olaninin ise yarisi saglam. acik renkten tekrar aldim. bulmamda trdekilere göre daha kolay ama neden ölsünlerki. cok moralim bozuk bi akil verin lütfen...

sirayla resimlerini ekliyorum. hala bir ümit kurumus olani bile (acik yesili) fisfisliyorum.canlanirmi sizce?
Name:  DSC04345.JPG
Views: 1241
Size:  47.7 KB Name:  DSC04346.JPG
Views: 1257
Size:  69.8 KB
Narla beraber bu şekilde almıştım. yaklaşık 2 ay oluyor. çok sarkanlarından 4-5 cm uzunluğunda biriki tane koparıp tamamını gömmeden benjaminin altına ektim. yavaşta olsa yayılmaya başladılar. Kolayca çoğalıyor.
Benimki uzman görüşü değil, sadece bunun keyfini yorumlayarak sıcaktan hoşlanmadığını ve ışığı sevdiğini söyleyebilirim. Tüm bitkiler gibi toprağın çamur olacak kadar sulanmaması önemli, her bitki için geçerli olan şey doğal ortamlarında hergün suya ulaşamadıkları. Ev ortamı daha kuru olduğundan ve saksı toprağı suyu depolayamadığından ayda bir iki kere yağan yağmurun yerine sulamayı 2-3 günde bir yapabiliriz. Eh gün ışığıda olursa (doğrudan güneş değil) keyiflerini bozacak birşey olmaz.

Birde pencere önüne almayı deneyin.

Sağlıcakla kalın;

Düzenleyen Mustafa Abdal : 29-01-2012 saat 16:09 Neden: fotoğraf eklendi
Mustafa Abdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön